Για μένα - Ξεναγός Αρμάν Μασόογλου

Ξεναγός
Αρμάν
Μασόογλου
Direkt zum Seiteninhalt
Για μένα (Βιογραφικό)

Γεννήθηκα το 1960 στην Κωνσταντινούπολη.
 
Σαν μαθητής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης εφοίτησα στην ιδιωτική Αρμενική σχολή Esayan’ Κωνσταντινούπολης, και συνέχισα τις σπουδές μου στο Αυστριακό κολλέγιο Sankt Georg Κωνσταντινούπολης, από το οποίο απεφοίτησα.
 
Στην συνέχια σπούδασα 3 χρόνια στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Yıldız’, μετά πέρασα στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου, όπου συνέχισα στο τμήμα Φυσικής. Τελικά όμος αποφάσησα να ασχοληθώ με τον Τουρισμό. Ακριβώς στην εποχή εκείνη στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης ιδρύθηκε η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων.
 
Δραττόμενος της ευκαιρίας έδωσα τις σχετικές εξετάσεις, πέτυχα και συνέχισα τις σπουδές μου μέχρι τέλους αυτήν τη φορά και απεφοίτησα. Μετά για την επίσιμη άδεια ξεναγού συνέχισα στην ειδική σχολή ξεναγών του Υπουργείου Τουρισμού απ’όπου έλαβα και το δίπλωμα επίσημου ξεναγού της Τουρκίας.
 
Ετσι έφτασα στο στόχο μου, να έχω μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση σε όλα τα κλάδη του τουρισμού.
 
Από το 1983 εργάζομαι ως ξεναγός στα Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Αρμενικά και Τουρκικά σε όλη την Τουρκία και έχω ξεναγήσει πάνω από 25.000 επισκέπτες.
 
Το 1998 παντρεύτηκα και απέκτησα 2 γιους που γεννήθηκαν το 2001 και το 2004.
 
Οι τομείς ενδιαφέροντος μου περιλαμβάνουν την ιστορία και την αρχαιολογία, τη μουσική, τη συλλογή νομισμάτων, τη χειροτεχνία, την ανάγνωση και τον κινηματογράφο.
 Ως κιθαρίστας και ερασιτεχνης συνθέτης, μου αρέσει να παίζω στους φίλους και στους επισκέπτες μου, όπως μου αρέσουν επίσης και τα έξυπνα ανέκδοτα.
Zurück zum Seiteninhalt